Skriva medryckande en passion

Namnet är Oskar Brandt. Jag är en journalist i Göteborg med examen från journalisthögskolan JMG (Göteborgs universitet). Dessutom har jag en fil. magisterexamen i historia, latin och juridik från Göteborgs universitet och University of Wales, Lampeter.

Är informatör på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vid verksamhetsområdet Psykiatri Psykos.

Som människa är jag social, reflekterande och öppen för inspirerande samtal. Jag tycker om skratt och glädje. Ibland kan det ändå vara skönt med tid för sig själv. Jag älskar att skriva, fundera över saker och ting eller läsa en bok.

Intresset för samhället och dess utveckling vägledde mig genom mina studier och är fortfarande viktigt för mig. Vilka påverkande faktorer är konstanta genom historien? Vilka förändras?

Inom historia är jag särskilt intresserad av romartiden, medeltiden och det moderna samhällets historia.

Ett stort, flerårigt intresse och mina studier i juridik och historia har gjort mig väl insatt i den sociala, ekonomiska och politiska utvecklingen nationellt och internationellt.

Språk är en stor passion. Sedan tonåren läser jag och uttrycker mig obehindrat på engelska. Jag går även till Språkcaféet i Göteborg med jämna mellanrum för att hålla i gång franskan. Jag har också en stor passion för latin. Kunskaperna i detta språk kommer väl till pass när jag läser källmaterial från äldre tider eller stöter på främmande ord i moderna språk.

Hälsan är viktig för mig. Därför tänker jag på vad jag äter och styrketränar regelbundet för att hålla mig i form.

Framtiden

I framtiden vill jag fortsätta att arbeta inom informations- eller massmediesektorn, helst som journalist, informatör/kommunikatör, museitjänsteman, copywriter, verksamhetsutvecklare, skribent eller webbredaktör. Gärna på en fri, kreativ och social arbetsplats som stimulerar till en hållbar produktivitet.

Hör gärna av dig vid intresse!

Oskar Brandt