Djur och natur engagerar alla åldrar

Utforska hur djur och natur kan engagera människor i alla åldrar. Har ni några favoritdjur på museer? Klicka på länken eller bilden för att få en större version!

 

Djur och natur engagerar alla åldrar Vill dina elever känna på ett hajskinn? Eller hålla i en elefantsvans? De behöver inte göra någotdera, men en lektion vid Göteborgs naturhistoriska museum kanske väcker ett livslångt intresse för djur och natur. Många elever har uttryckt glädje över att ha fått komma hit, lyssna och ställa frågor. Ämnena som pedagogerna behandlar varierar. De tar upp allt om såväl giraffer som elefanter till vad igelkotten äter eller hur olika andningsorgan utvecklats. Museets pedagoger är alla utbildade biologilärare. Museet hade före pandemin 220 000 besökare om året. 12 – 13 000 av dem var skolelever som gick på en museilektion. Elevbesökarna går på allt från förskola till gymnasium. De flesta elever kommer till själva museet. Ibland träffar dock museets pedagoger dem vid någon strand eller skog i Göteborgstrakten. De digitala lektionerna når hela Västra Götalandsregionen men ibland ända till Malaysia. Skolklasser på resa från till exempel Halland får också gärna boka en lektion. Välkomna! Länk till lektionsbokning: https://www.gnm.se/for-skolan/lektioner/ Bildtext: Museets pedagoger Lotta Backman, Ola Brusehed och Maria Carlson berättar gärna om allt från elefanter till igelkottar. #göteborgsnaturhistoriskamuseum #museum #naturochkultur #naturhistoriskagbg #jaghjärtanaturen #göteborg #västragötalandsregionen #museilektion #pedagog #skola #förskola #gymnasium
Museets pedagoger Lotta Backman, Ola Brusehed och Maria Carlson berättar gärna om allt från elefanter till igelkottar. Foto: Oskar Brandt

You may also like