Avgörande att förbundet skyddar sina mest sårbara medlemmar

Tidöregeringens sänkta ersättning för långtidsarbetslösa kommer slå hårt mot deltidssjuka eller funktionshindrade journalister. SJF måste försäkra de deltidssjuka bättre.
Tidöregeringens sänkta ersättning för långtidsarbetslösa kommer slå hårt mot deltidssjuka eller -funktionshindrade journalister. SJF måste försäkra de deltidssjuka bättre.

Sänkt a-kassa för långtidsarbetslösa slår hårt. Svenska Journalistförbundet måste försäkra sina långtidssjuka medlemmar som jobbar deltid på grund av sjukdom eller funktionshinder. Dessa grupper riskerar att drabbas särskilt hårt av Tidöregeringens nya sänkta a-kassa för långtidsarbetslösa.

Läs mer texten i tidningen Journalisten här!

Övriga läsrekommendationer

Sänkt a-kassa leder bara till sämre löner

Hjärnan i arbete: Your brain at work av David Rock

You may also like

8 kommentarer

 1. Om journalister hamnar utanför råder en demokratisk kris. Fria medier tillhör civilsamhället. Utan det kan samhället inte granskas. Utan fria medier är risken att samhället blir en kommandocentral

 2. Å andra sidan kan det ju kvitta vem som råkar illa ut, problemet är att det är många som gör det när regeringen avsiktligt framkallar ekonomisk nerskärning. Det är lite meningslöst att slåss om en ständigt minskande kaka, bättre att slåss mot att kakan minskar.

  Annars ställs vi mot varandra istället för att vi alla ställs mot överheten.

  Mer om detta på https://gemensam.wordpress.com/2022/12/07/vi-maste-sluta-blasa-under-valgorenhetsborgerskapets-kampanjer/

  1. Jo självklart skall vi slåss för en växande kaka, men under tiden måste det minst onda alternativet få vinna så att man kan reformera detta.

 3. Sänkt a-kassa måste förhindras – inte för att det hotar de ”mest utsatta” utan för att det hotar oss alla. Vem som helst kan trilla dit på en sjukdom. Det är livsfarligt att skapa ett ”vi” och ”dom” inom löntagarkollektivet.

  1. Jo och som vi sagt, sänkt a-kassa och sänkta socialförsäkringar gör oss bara till ett finanskapitalistiskt u-land med gigantiska klassklyftor och en sjunkande produktivitetsutveckling. Även om någon tycker att en kompis som är arbetslös eller sjuk väl kan ta ett tuffare jobb för att slippa sysslolöshet, så om alla enligt Kants kategoriska imperativ via sänkt a-kassa, pressas att ta hårdare jobb, kommer arbetena att bli sämre för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.