Hjärnan i arbete: Your brain at work av David Rock

Bok om hur hjärnan fungerar i arbete. Boken heter "Your brain at work" av David Rock.
Hjärnan i arbete fungerar bäst när den är avslappnad enligt boken ”Your brain at work” av David Rock.

Your Brain at Work” av David Rock utforskar hur hjärnan i arbete fungerar bäst när den är fri, avslappnad och jämlik. Rock visa hur man kan analysera jobbiga känslor för att lugna ner hjärnan.

Hjärnan i arbete

Han betonar även hjärnans stresskänslighet och dess begränsade kapacitet för multitasking. Därför är det viktigt att fokusera på en sak åt gången för hjärnan och börja med det viktigaste först. Rock är en framstående ledarskapscoach och författare. Han kombinerar psykologi och affärsinsikter om hur hjärnan fungerar. Författaren utgår från neurologernas forskning för att främja produktivitet och välbefinnande i arbetslivet.

Läs min sammanfattning för Kontentan av ”Your brain at work” av David Rock.

Vidare läsning

Hjälp till tonårshjärnan

Människan i fokus

Effektivitet och affärsnytta

Målet är ett meningsfullt arbete

Compassionfokuserad terapi kan hjälpa personer med psykossjukdom att utveckla en inre trygghet

You may also like

2 kommentarer

  1. Eftersom jag kan sägas vara hantverkare och inte administratör är det enkelt för mig att göra ungefär som författaren säger.

    Jag har aldrig tillåtit mig att stressas, i alla fall inte sen ett tillfälle jag tror 1997 eller 1998 när jag lät mig hetsas av min chef att arbeta snabbare med ett original än jag ville göra själv. Mycket riktigt blev det också ett fel på det – och dessutom var det helt onödigt eftersom tryckeriet ändå hade stängt för dagen. Sen dess aldrig mer.

    Tvärtom, jag tillåter mig mikropauser för att pigga upp mig. Vilket framhölls särskilt av min chef när jag gick i pension 2017 (det var en annan chef). Han beundrade storligen hur jag inför en hotande deadline ändå stängde av arbetet och tittade ett slag på Grönköpings veckoblads ”pressgrannar”, en samling media-korrfel som ibland kan vara skrattframkallande. Jag hann givetvis ändå med vad jag skulle, med god marginal.

    1. Och ingen är ju mer produktiv än du när det gäller att skriva och inläsa samhällsanalyser. Så du visar ju att festina lente fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.