Effektivitet och affärsnytta

När verksamheten ser medarbetaren och ger hen rätt redskap kommer produktionen att bli optimal.Jämlikhet är effektivt

Vad är effektivitet och affärsnytta? Vem och vilken organisation arbetar effektivast och hur?

Effektivitet och affärsnytta

Detta handlar inte om hårt arbete. Effektiv är den som söker bredast möjliga, mest långvariga, mest högkvalitativa resultat av varje given ansträngning. Målet är inte främst företagets vinst. Bolagets resultat är till för att tjäna hela samhället och naturen. Om organisationen samtidigt behandlar medarbetarna väl, kommer dessa att känna mening och ge sitt yttersta för effektivitet och affärsnytta.

Att förstå varför och därför är viktigt för verksamheter skriver vår journalist i Göteborg. Förstår inte organisationen vikten av att medarbetarna, kunderna och samhället mår bra, kommer den inte att nå effektivitet och affärsnytta.

Respekt är A och O

Jämlikhet och respekt är produktiva värden med historia i Sverige. När verksamheter är mindre hierarkiska och ledningen är bra, vågar erfarna medarbetare ta kloka beslut.

Vi behöver finna  lösningar där ingen har rätt eller fel men där alla inblandades behov kan lösas positivt. En arbetsplats blomstrar inte där det finns vinnare respektive förlorare. Organisationen måste se var och en. Uppstår en diskussion mellan två parter, bör de försöka se det som att ingen har objektivt fel. Det handlar om att två subjektiva behov krockat. Då gäller det att mötas på ett sätt som gör alla nöjda.

Människan är målet.

Fördjupning

Ta din tid av David Larsson Heidenblad

 

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.